Google Tag Manager icon Google Tag Manager A Benefits to Eat Onion

Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Benefits to Eat Onion

 The thing that makes you cry, only makes you stronger, is probably what the onion will tell you. Rich in vitamins and nutrients that improve your health from head to toe, onions are actually a superfood that will work wonders for you if eaten daily.

Bright Side has discovered 6 changes that will occur in your body if you start adding onions to your daily diet.

They can improve your bone density.

A study of 24 middle-aged and postmenopausal women found that those who drank 3.4 ounces (100 ml) of onion juice daily for eight weeks had improved bone mineral density and antioxidant activity compared to the control group. ۔

The use of onions seems to have a beneficial effect on bone density in peri-menopausal and post-menopausal women. In addition, older women who frequently use onions may have a 20% lower risk of hip fractures than those who have never eaten onions.

They can lower cholesterol levels and keep your heart healthy.

Onions contain antioxidants and compounds that fight inflammation, lower triglycerides and lower cholesterol levels, which can reduce the risk of heart disease. Their powerful anti-inflammatory properties can also help reduce high blood pressure and prevent blood clots.

They can reduce cell damage and increase antioxidants.

Onions contain certain phytochemicals that act as stimulants for vitamin C in the body. Vitamin C strengthens your immune system by fighting toxins that can lead to many diseases and chronic illnesses. Onions are rich in nutrients that boost the immune system, such as selenium, sulfur compounds, zinc and vitamin C.

Onions are thought to help reduce oxidative stress, increase antioxidant levels, and reduce bone loss, which can prevent osteoporosis and increase bone density.

They can improve your eyesight and oral health.

The selenium in onions helps in the production of Vitamin E, which helps to keep away this painful eye problem. In fact, some natural eye drops contain onion juice.

Onions also kill bad bacteria in your mouth and improve your oral hygiene. Their antimicrobial properties can also strengthen your teeth.

They can help you get a good night's sleep.

 Gold

Onions are rich in L-tryptophan, a form of amino acid that acts as a natural sedative. It also helps reduce stress levels, which in turn helps you sleep better.

They can fight aging and improve your skin.

Ingredients such as quercetin and other sulfur-rich phytochemicals found in onions help fight free radical damage, thus delaying the signs of aging. Vitamins, especially Vitamin C in onions help to keep our skin healthy and glowing.

Translate to Urdu 

جو چیز آپ کو رلاتی ہے، صرف آپ کو مضبوط بناتی ہے، شاید وہی ہے جو پیاز آپ کو بتائے گا۔ وٹامنز اور غذائی اجزاء سے بھرپور جو سر سے پاؤں تک آپ کی صحت کو بہتر بناتے ہیں، پیاز درحقیقت ایک سپر فوڈ ہے جو روزانہ کھائے جانے پر آپ کے لیے حیرت انگیز کام کرے گا۔

برائٹ سائیڈ نے ایسی 6 تبدیلیاں دریافت کی ہیں جو آپ کے جسم میں رونما ہوں گی اگر آپ اپنی روزمرہ کی خوراک میں پیاز کو شامل کرنا شروع کردیں۔

وہ آپ کی ہڈیوں کی کثافت کو بہتر بنا سکتے ہیں۔

24 درمیانی عمر اور پوسٹ مینوپاسل خواتین کے مطالعے سے پتہ چلتا ہے کہ جو لوگ آٹھ ہفتوں تک روزانہ 3.4 اونس (100 ملی لیٹر) پیاز کا رس پیتے ہیں ان میں کنٹرول گروپ کے مقابلے ہڈیوں کے معدنی کثافت اور اینٹی آکسیڈینٹ سرگرمی میں بہتری آئی ہے۔

ایسا لگتا ہے کہ پیاز کا استعمال پیری مینوپاسل اور پوسٹ مینوپاسل خواتین میں ہڈیوں کی کثافت پر فائدہ مند اثر ڈالتا ہے۔ مزید برآں، بڑی عمر کی خواتین جو اکثر پیاز کا استعمال کرتی ہیں ان کے کولہے کے فریکچر کا خطرہ ان لوگوں کے مقابلے میں 20 فیصد سے زیادہ کم ہو سکتا ہے جو کبھی پیاز نہیں کھاتے ہیں۔

وہ کولیسٹرول کی سطح کو کم کر سکتے ہیں اور آپ کے دل کو صحت مند رکھ سکتے ہیں۔

پیاز میں اینٹی آکسیڈنٹس اور مرکبات ہوتے ہیں جو سوزش سے لڑتے ہیں، ٹرائگلیسرائیڈز کو کم کرتے ہیں اور کولیسٹرول کی سطح کو کم کرتے ہیں، جو دل کی بیماری کا خطرہ کم کر سکتے ہیں۔ ان کی طاقتور اینٹی سوزش خصوصیات ہائی بلڈ پریشر کو کم کرنے اور خون کے جمنے سے بچانے میں بھی مدد کر سکتی ہیں۔

وہ سیل کے نقصان کو کم کر سکتے ہیں اور اینٹی آکسیڈینٹ کو بڑھا سکتے ہیں۔

پیاز میں بعض فائٹو کیمیکلز ہوتے ہیں جو جسم میں وٹامن سی کے لیے محرک کا کام کرتے ہیں۔ وٹامن سی زہریلے مادوں سے لڑ کر آپ کے مدافعتی نظام کو مضبوط کرتا ہے جو بہت سی بیماریوں اور دائمی بیماریوں کا باعث بن سکتا ہے۔ پیاز مدافعتی نظام کو بڑھانے والے غذائی اجزاء جیسے سیلینیم، سلفر مرکبات، زنک اور وٹامن سی سے بھرے ہوتے ہیں۔

پیاز کے بارے میں خیال کیا جاتا ہے کہ وہ آکسیڈیٹیو تناؤ کو کم کرنے، اینٹی آکسیڈینٹ کی سطح کو بڑھانے اور ہڈیوں کے نقصان کو کم کرنے میں مدد کرتا ہے، جو آسٹیوپوروسس کو روک سکتا ہے اور ہڈیوں کی کثافت کو بڑھا سکتا ہے۔

وہ آپ کی بینائی اور منہ کی صحت کو بہتر بنا سکتے ہیں۔

پیاز میں موجود سیلینیم وٹامن ای کی پیداوار میں مدد کرتا ہے جس کے نتیجے میں آنکھوں کے اس تکلیف دہ مسئلے کو دور رکھا جاتا ہے۔ درحقیقت آنکھوں کے کچھ قدرتی قطروں میں پیاز کے رس کے عرق بھی ہوتے ہیں۔

پیاز آپ کے منہ میں برے بیکٹیریا کو بھی مارتا ہے اور آپ کی زبانی حفظان صحت کو بہتر بناتا ہے۔ ان کی antimicrobial خصوصیات آپ کے دانتوں کو بھی مضبوط بنا سکتی ہیں۔

وہ آپ کو اچھی رات کی نیند لینے میں مدد کر سکتے ہیں۔

 سونا

پیاز L-Tryptophan سے بھرپور ہوتے ہیں، امینو ایسڈ کی ایک شکل جو قدرتی سکون آور کے طور پر کام کرتی ہے۔ یہ تناؤ کی سطح کو کم کرنے میں بھی مدد کرتا ہے، جو اچھی نیند میں بھی معاون ہے۔

وہ عمر بڑھنے سے لڑ سکتے ہیں اور آپ کی جلد کو بہتر بنا سکتے ہیں۔

پیاز میں پائے جانے والے quercetin اور دیگر سلفر سے بھرپور فائٹو کیمیکلز جیسے اجزاء فری ریڈیکل نقصان سے لڑنے میں مدد کرتے ہیں، اس طرح عمر بڑھنے کی علامات میں تاخیر ہوتی ہے۔ وٹامنز، خاص طور پر پیاز میں موجود وٹامن سی ہماری جلد کو صحت مند اور چمکدار بنانے میں مدد کرتا ہے

Post a Comment

0 Comments